יצואנים מצטיינים בחברת אגרקסקו – 2008/2009 
 

החקלאים המצטיינים בענף הירקות, במחקר ובהדרכה:

 

עזריאל זהבי, מושב ניצן - מגדל פלפל חריף

עזריאל זהבי התחיל את דרכו בשנות ה-90 ביישוב בדולח שבגוש קטיף. התחיל עם מספר שתילים של פלפל חריף ומתוק, ומאז עברו בנהר הרבה פלפלים. כיום המדובר בממלכה עצומה, אימפריה במידות שונות של חריפות, אשר מפלסת את דרכה אל ספר השיאים של גינס! בגאווה ניתן לציין, כי ההתנתקות לא היוותה עבור משפחת זהבי מכשול והם צלחו את השינוי והעתיקו את ביתם, לרבות החממות, לזיקים.

עזריאל ידוע בזכות חדשנותו וניסיונותיו הרבים בזנים חדשים ובשיטות טיפול חדשות להשבחת האיכות, בנכונותו להשקעות שונות, המעידות על התגייסותו המלאה לנושא ועל חוש יזמות מפותח.

 

רחמים מוגרבי, מושב בית הגדי מגדל תבלינים

רחמים נכנס לענף התבלינים בשנת 1999 עם גידול שהשתרע על פני 30 דונם. כיום יש לרחמים כ-450 דונם, מתוכם 70 דונם במבני חממות ובתי רשת, והשאר בשטחים פתוחים. המדובר בחקלאי גדול ומוביל במשפחת הסוככיים: כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, וכן גם רוקולה ושאר מינים קטנים אחרים (זני בוטיק). משווק ליצוא כ-220 טונות לעונה ובנוסף משווק לשוק המקומי. לרחמים בית אריזה למופת, והוא חקלאי שמקפיד על תרבות חקלאית ואוהב את עבודתו.

 

יובל ואלדד קרוק, מושב עין יהב - מגדלי פלפל

יובל קרוק ובנו אלדד הם מגדלים ותיקים ממושב עין יהב. המשק המורחב של משפחת קורק מנוהל על-ידי הבן אלדד, ובשנים האחרונות ניכרת התמקצעות בגידול פלפל בהיקפים גדולים, תוך שילוב של יזמות, שאיפה לחדשנות באמצעי הגידול והמיון וחיפוש מתמיד אחר זנים חדשים, חומרים חדשים לטיפול בפרי ועוד.

משק קרוק הינו אחד ממשקי הפלפל הגדולים של "אגרקסקו", המספק את תוצרתו הן ליצוא והן ל"כרמל ישראל". לאורך שנות עבודתם עם החברה, הקפידו וממשיכים להקפיד על עמידה בכל התקנים המחמירים, הן ברמת השדה והן ברמת בית האריזה. אלדד נכון תמיד לסייע בעמידה בתוכניות השיווק של החברה ושותף פעיל בבדיקה של חומרים חדשים בתחום ה-Post Harvest  והארכת חיי מדף. 

 

קיבוץ נירים - גידול שורשים אורגניים

גד"ש קיבוץ נירים הינו המשק הגדול לגידול מוצרי שורש אורגניים באגרקסקו. אנשי המשק החלו לגדל את המוצרים בשלהי שנות ה90-. כיום המדובר בשטח חקלאי של 3,000 דונם. הבחירה של חברי הקיבוץ נעשתה מתוך הכרה ואמונה בחשיבות נושא השמירה על איכות הסביבה ותוך דאגה לבריאותם של החברים במשק. דוגמה חיה לייחודיותם מתבטאת ב"חגורת" שטחים אורגניים אשר עוטפת את ביתם של חברי המשק.

בניהולם של גדי ואוהד, בפעילותם המסורה של עפרה, סולי ואנשי הצוות, מניבים המשקים הללו אלפי טונות של תפוחי-אדמה, בטטות וגזר אורגניים, באיכות יצוא מהגבוהות שישנן בשווקים העולמיים.

מדובר בצוות מבורך בתחום היצוא של חקלאות אורגנית ישראלית, שאינו חוסך מאמצים בחיפוש מתמיד אחר מוצרים וזנים חדשים.

צוות לעניין עם ערכים גבוהים, שנחוצים לשימור מאזן החיים בעולם של כולנו.

 

בוריס בורדמן, משרד החקלאות - מדריך ומומחה לריסוס

בוריס הינו מדריך מומחה לריסוס באגף המיכון בשה"מ, משרד החקלאות. בשנים האחרונות מקיים קורסים לחקלאים יצואנים בנושא ריסוס, וזאת במסגרת תהליך ההסמכה לתקנים האירופיים. הקורסים נערכים בכל רחבי הארץ, מגבול הצפון ועד יישובי הערבה שבדרום. מאות חקלאים כבר הוכשרו על-ידיו ומאות רבות עוד יוכשרו.

האופן בו הוא מגויס למשימה והדרך בה הוא נכון תמיד לבצעה, ברצון ובמקצוענות, משדרת לסובבים כי הוא רואה בתפקידו שליחות, שמטרתה לתרום ולקדם את הענף. בוריס שותף מלא לפיתוח טכנולוגיה של כלי ריסוס בענפי החקלאות השונים.

 

ד"ר יוני אלקינד, הפקולטה לחקלאות - אנטומולוג, מטפח פלפל

ד"ר יהונתן אלקינד התחיל את תוכניות הטיפוח של זני פלפל חדשים זה כ-10 שנים. בפרק זמן קצר התחיל בהזרמת זני פלפל אל מערכת ניסויי הזנים במו"פים האזוריים, משם לשדות המגדלים ומהם לשווקים העולמיים.

בעקבות ההצלחה, רבים ממגדלי הפלפל עברו מגידול זנים של חברות זרות לגידול זנים שמקורים מהטיפוח הישראלי, והיקפם כיום עומד על כ-60-50 אחוז מהמזרע של שטחי הפלפל.

יוני מלווה את ההתפתחות הטכנולוגית בגידול פלפל ובגידולי ירקות אחרים בזכות פעילותו בפקולטה לחקלאות כחוקר, כמטפל וכמרצה לסטודנטים. על התמדתו, מסירותו ותרומתו הרבה בפיתוח הענף ליצוא, יבורך.

ירק החודש  
 
מן הגלריות  
נזקי שטפונות מושב עידן 2014
 
עיתוני הארגון