שקשוקה ללא עגבניות 
 

המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

 

החומרים (ל-6 מנות):

6 ביצים

2 ו-1/2 כפות שמן קנולה או זית

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

12 זיתים שחורים מגולענים

2 קישואים פרוסים לעיגולים דקים

4 שיני שום קצוצות דק

100 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת

½ פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ (רק למי שאוהב חריף)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

קורט אורגנו

עלי חסה

 

אופן ההכנה:

מטגנים במחבת את הפלפלים, הזיתים, הקישואים והשום כ- 8-7 דקות. מוסיפים את הגבינה והתבלינים למחבת, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.

צרים שש גומות קטנות ומוסיפים בעדינות את הביצים למחבת. אפשר לבשל עד שמקבלים מרקם של ביצת עין או לכסות את המחבת לקבלת חלמון "קשה". מגישים כל מנה על מצע עלי חסה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

95 קלוריות, 5 גרם חלבון, 4 גרם פחמימות, 6 גרם שומן, 116 מ"ג נתרן, 63 מ"ג סידן,     157 מ"ג אשלגן, 2 מ"ג ברזל.

ירק החודש  
 
מן הגלריות  
נזקי שטפונות מושב עידן 2014
 
עיתוני הארגון